Om

 

Hej Hej

Dina her 🤚🏼 meget snart 40 år, mor til Alba og Winnie, og gift med Thomas. Født og opvokset på Frederiksberg, men flyttede til Nordvest da jeg blev voksen. Bymenneske med stort B, og kommer aldrig til at forlade København.

 

Hvorfor strik??

Ja jeg tænker at det ligesom lå lidt i kortene, med så kreativt et bagland. Jeg lærte som helt lille at strikke af min mor. Altså bare det helt basale, så som at slå masker op, strikke ret og vrang, og lukke masker af. Og så hjalp jeg ofte til, med at rulle garn ud, og vinde det op på den helt gammeldaws måde. Jeg kan ikke komme i tanke om noget tidpunkt, hvor min mor ikke enten havde gang i strikkepindende, en malerpensel, perler eller en symaskinen. Ligeledes har min mormor ALTID strikket til sig selv og alle andre i familien. Så garn har altid været inde for rækkevidde. Dog var det først i teenagealderen jeg forsøgte at strikke noget der lignede en hue, men jeg var alt for utålmodig anlagt, så det droppede jeg hurtigt igen. Mange starter med at strikke når de er gravide, men der havde jeg både en mormor, en mor og en svigermor der kunne strikke på bestilling, så det benyttede jeg mig af de første mange år som mor. Men da min mormor måtte ligge strikkeriet på hylden grundet sygdom, og jeg selv gik ned med stress, fik jeg lyst til at prøve kræfter med det igen. Jeg startede ud med at strikke et simpelt pandebånd og et par huer, og da det gik ganske fint, begav jeg mig ud i en mini børnesweater. Jeg blev hurtigt afhængig af at have strikketøjet i hænderne. Det gav mig ro og fordybelse i en turbulent tid med sygdom og alt for meget uro. Og følelsen af at kreere noget selv, var magisk, og meget vanedannende. Der gik dog ikke længe før jeg begyndte at prøve ting af der ikke just stod i opskriften. 

Jeg syntes der manglede lidt spræl, som jeg ikke kunne købe mig til i andres opskrifter, så en dag kastede jeg mig ud i mit helt eget. Og før jeg så mig om udgav jeg min første opskrift. En mega spændende og givende rejse, som forhåbentlig kun lige er begyndt.

 

 

Mig som strikkedesigner:

Jeg har ikke nogen faglig uddannelse indenfor design, men er selvudlært strikker med kyndig hjælp fra Youtube og Moar. Når jeg finder på nye designs tager jeg ofte udgangspunkt i en følelse, en fornemmelse, en farve eller et produkt og en base jeg bare må prøve af. Jeg strikker derfor altid kun noget enten mine piger, eller jeg selv ville elske at gå med. Jeg går derfor ikke op i, om det er sommer eller vinter, eller om farven passer til årstiden eller om det er en trend i modebilledet. 

Jeg strikker altid første model op til mig selv, og kalder denne for str. M. Det synes jeg giver mine designs en rigtig god pasform, til kvinder med både barn og former. Mit fokus er nemlig altid at pasformen er god, og rimelig basic. Personligt er jeg vild med finurlige detaljer og vilde farver, hvilket efterhånden også er blevet mit kendetegn. Du finder derfor ikke mange klassiske sweatre på min shop, men da alle mine opskrifter strikkes oppefra og ned kan du uden problemer strikke dem både med og uden detaljerne, og tilpasse længden på både krop og ærmer. 

Mine opskrifter er skrevet ud fra hvad jeg selv manglede som nystrikker, med fokus på en overskueligt opskrift, med masser af onlinelink til "HOW TO DO" videoer. Jeg ved at strik er med til at give ro, hjælpe tankemylder på afveje og give sammenhold blandt forskellige mennesker på tværs af alder, køn og land. Og jeg mener oprigtigt at alle kan lære at strikke! Det kræver faktisk bare et par strikkepinde, lidt garn, en del tålmodighed og så YouTube. Så det er bare at springe ud i det ❤️✌🏼🧶. Jeg har derfor heller ikke valgt at give mine opskrifter karaktere. 

Kærligst Dina